torstai 20. syyskuuta 2018

Perjantaipiristys: valovoimainen Hertta Kiiski


Ammattikuvaajien vetämät päivät jatkuivat, perjantaipäivän iloksemme saapui ihastuttava kuvataiteilija Hertta Kiiski Turusta.

Eläväinen Hertta aloitti kertomalla monipolkuisen tiensä valokuvaajaksi. Monien vuosien ja vaiheiden jälkeen Hertta sai yhtenä aamuna oivalluksen, että hänen täytyy alkaa opiskella valokuvausta. Siinä yhdistyisivät sopivasti kaikki hänen toivomansa erilaiset asiat.

Sinnikkyydellään hän pääsi opiskelemaan Turun taideakatemiaan. Valokuvauksen teoria ja historia olivat kyllä tuttuja, mutta tekniikka ei niinkään, kuten vaikkapa se, miten filmin saa laitettua kameraan... :) Onneksi ystävällinen opettaja jäi koulun jälkeen kertomaan ajoista ja aukoista ja neuvoi senkin, miten se filmi sinne kameraan saadaan.

Nykyään Hertta kuvaa Iphonella, digijärjestelmäkameralla ja vuoden -57 Hasselbladilla.

Pienten alkuhaasteiden jälkeen asiat lähtivät etenemään vauhdilla, ensimmäisen näyttelynsä Hertta piti jo heti toisen opiskeluvuotensa alussa.

Tänä päivänä Herttaa puhuttavat erityisesti erilaiset ympäristökysymykset, joihin hän ottaa teoksillaan kantaa. Teokset eivät ole pelkästään valokuvia, vaan Hertta yhdistää niihin monipuolisesti niin liikkuvaa kuvaa kuin muitakin elementtejä.

Hertan teoksia on parhaillaan esillä Tampereella pohjoismaisessa yhteisnäyttelyssä valokuvakeskus  Nykyajassa, enää 24.9. saakka, kannattaa siis käydä kipinkapin!
Hertta Kiisken kuvissa esiintyvät usein hänen kaksi tytärtään.


Luminous Finnish photographer Hertta Kiiski told us about her career, photos, working habits and exhibitions. What a nice Friday!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...