perjantai 14. syyskuuta 2018

Jaakon päivä
The day of Jaakko

Näin perjantain kunniaksi, tämähän menee kuin Vain elämässä... :) Meillä on ollut Jaakon päiviä, Tuulan päiviä, Hertan päivä, Sonjan ja Ilpon päiviä, ja tuleepa vielä ainakin Essin ja Jannen päiviä.

Tätä joukkoa yhdistää se, että he ovat rautaisia valokuvauksen ammattilaisia, ja me saamme nauttia heidän opetuksestaan! Ja monelle heistä on yhteistä myös se, että he ovat itse käyneet aikanaan "Voitsin" eli Voionmaan opiston valokuvauskoulutuksen ja jatkaneet siitä eri tavoin eteenpäin.

Ensimmäinen ulkopuolisen kouluttajan päivä oli Jaakon, valokuvaaja Jaakko Kahilaniemen. Jaakko kertoi meille valokuvauksen ja tekniikan perusteista, kameroista, kuvankäsittelystä sekä hänen omasta polustaan valokuvausammattilaiseksi ja kohti valokuvataiteilijuutta.

Kaikkein antoisinta oli se, kun Jaakko näytti valtavan määrän omia kuviaan kertoen kuvaustilanteista sekä kuvien taustoista ja haasteista. Harvoinpa on tilaisuutta päästä kuulemaan ammattilaista esittelemässä sitä, mitä kaikkea yhden kuvan takana onkaan ollut!

Yksi Jaakon meille antamista päivän nopeista kuvaustehtävistä oli sinertävä kuva kylmyydestä. Siinä harjoiteltiin kameran valkotasapainon säätämistä. Enpä ole aiemmin tullut kuvanneeksi hanasta virtaavaa vettä. Olin varsin tyytyväinen tähän pikaiseen aikaansaannokseeni, aihetta voisi vielä kehittää eteenpäin, rauhassa paremman ajan kanssa.

Seuraavassa postuksessa kerron pari Jaakon antamaa tärkeää kameransäätövinkkiä, jotka ovat olleet omassa kamerassani pielessä kaikki nämä vuodet :( Onneksi tuli nyt viimein kuntoon.

Hyvää viikonloppua!

We had two days by Finnish photographer Jaakko Kahilaniemi. He showed his photos telling about the backgrouds of the photos. Really interesting!

He gave us a quick photography task; a bluish photo of coldness. I was quite satisfied with the picture I took in that short time, have never before shot running water from the tap.


Have a nice weekend!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...